perjantai 15. elokuuta 2014

Raskaaksi tulon maksimointia?

Tätä olen pohtinut jo jonkin aikaa, eli miten voisin maksimoida mahdollisuuteni raskautua. Olenkin jo aikaa sitten tehnyt pieniä tietoisia muutoksia, kuten aloittanut vitamiinilisiä ja koittanut panostaa liikkumiseen, etenkin arkiliikuntaan. Koitan tietysti myös syödä monipuolisesti ja välttää liiallista herkuttelua. Olen kuitenkin tunnesyöppö, joten herkkujen kontrollointi on tuottanut toisinaan haasteita :) Eihän kukaan nainen pärjää ilman suklaata, eihän?

Toivoisin, ettei tämä "vauvaprojekti" hallitsisi liikaa elämääni, eli koitan perustella näitä valintoja terveelliseen elämäntapaan tähtäävinä. Keskustelin kuitenkin erään ystäväni kanssa, joka lääkärin kokemuksella kertoi, että jo pienikin painonlasku saattaisi helpottaa raskautumista. Kesän jäljiltä jätskit ja grilliherkut olisikin ihan kiva karistaa vyötäröltä :)

En yleensä usko mihinkään ihmedieetteihin, mutta tämä 5:2-dieetti kuitenkin herätti mielenkiintoni sen positiivisilla tutkimustuloksilla. Jotkut ihmiset ovat tälläisella dieetillä useita vuosia, jonka ansiosta ruokailutottumukset ovat muuttuneet ja terveysvaikutukset ovat olleet havaittavissa.
Ajattelin siis, että pitäisiköhän sitä itsekkin kokeilla!
Dieetin perusajatuksena siis on, että 5 päivää viikosta ruokaillaan (+ herkutellaan) ja elellään normaalisti, ja kahtena päivänä viikosta rajoitetaan energiansaantia. Naiset saavat näinä "paastopäivinä" syödä n. 500kcal. Itse en kuitenkaan ajatellut kaloreita syynätä erityisen tarkasti, mutta panostan paastopäivinä proteiinipitoisiin aterioihin. Ei kai tästä kokeilusta voi suurtakaan haittaa olla?

Tässä kuussa ei muutenkaan ole suuria toiveita raskautumisesta, sillä missasimme mieheni kanssa ovulaation.. Ehkä tästä saan muutakin ajateltavaa, nyt kp 20/31 menossa. Seuraavaan ovulaatioon on vielä ikuisuus!!

Joten tästä se alkaa, dieetti nimittäin!

1 kommentti:

  1. Itselläni ei ole henkilökohtaisesti kokemusta minkäänlaisista poppaskonsteista, mutta kuulemma greippimehun juominen saattaa auttaa :) Mene ja tiedä sitten. Itse uskon, että kaikkein eniten vaikutusta on stressittömällä olotilalla. Kun keho käy ylikierroksilla, ei se silloin ole kovin vastaanottava. Myös nuo mainitsemasi terveelliset elämäntavat ovat kaiken perusta. Älä pidä raskaaksi tuloa ns. ``projektina´´, vaan nauti! :)

    VastaaPoista